Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتش جمهوری اسلامی ایران و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برای استفاده بیشتر نیروهای دفاعی از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند، برگزاری دوره‌های تحصیلی مشترک و کسری خدمت نخبگان از مفاد این تفاهم‌نامه است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز بین وحید احمدی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

* سرریز پیشرفت علمی نیروهای دفاعی می‌تواند برای عموم مورد بهره‌برداری قرار گیرد

در این مراسم وحید احمدی مشاور وزیر علوم و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به موضوعات این تفاهم‌نامه گفت: سرریز توسعه و پیشرفت علمی در نیروهای دفاعی و ارتش می‌تواند برای بهره‌برداری عمومی استفاده شود. 

به گفته وی، پروژه‌های مشترکی برای این همکاری وجود دارد که می‌توانند همچنان که از قبل با همکاری ارتش و دانشگاه‌ها انجام می‌شدند، پس از این بیش از پیش تقویت شوند. 

احمدی ادامه داد: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان کانون سیاستگذاری، سیاست‌پژوهی در حوزه علم و فناوری بازوی اصلی وزارت علوم است و برنامه‌های کلان و سیاستگذاری‌های کلان را انجام می‌دهد. 

وی گفت: این مرکز با تفاهم‌نامه‌ای که امروز با ارتش جمهوری اسلامی ایران منعقد می‌کند، در زمینه‌های آینده‌نگاری، رصد علم و فناوری و پیاده‌سازی مدیریت دانش با طرف تفاهم‌نامه همکاری خواهد داشت. 

به گفته رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، تدوین اسناد راهبردی، نظارت و داوری در فعالیت‌های علمی از جمله نگارش کتب، مقالات براساس اولویت‌ها، ترویج علم در قالب انتشار دستاوردهای مختلف علمی و پژوهشی، برگزاری دوره های آموزشی، نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها و جلسات اندیشه‌ورزی و کرسی‌ها و بررسی امکان عضویت کارکنان دانشی ارتش در گروه‌های پژوهشی مرکز همکاری خواهند داشت.

* همکاری اعضای هیأت علمی و پژوهشگران ارتش و وزارت علوم طبق تفاهم‌نامه همکاری

احمدی با اشاره به دیگر مفاد این تفاهم نامه همکاری گفت: همکاری مشترک در زمنیه تبادل و بهره‌برداری از ظرفیت علمی هیأت علمی پژهشگران در زمینه آموزشی و پژوهشی، همکاری در زمینه استفاده از ظرفیت اعضای هیأت علمی دائمی و وابسته برای ارائه خدمات مشاوره‌ای مورد نیاز طرفین، فراهم کردن زمینه لازم برای برگزاری دوره‌های دکترای مشترک، پسا دکترا، بورس تحصیلی و فرصت مطالعاتی برابر ضوابط طرفین و همکاری در زمینه جذب و بهره‌برداری از نخبگان مرتبط در قالب طرح‌های کسری خدمت و جایگزین خدمت سربازی از مفاد این تفاهم‌نامه است. 

به گفته احمدی، طراحی و طرح سامانه‌های نرم‌افزاری، بسترسازی برای تسهیل مشارکت انجمن‌های علمی با ارتش و استفاده از تجهیزات، امکانات و ظرفیت‌های علمی و اجرای طرفین براساس ضوابط برای پیشبرد اهداف مورد نیاز در این تفاهم نامه دیده شده است. 

* تأکید فرمانده کل قوا بر ارتباط ارتش و نیروهای دفاعی با مراکز علمی

همچنین در این مراسم نیز دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به امضای این تفاهم‌نامه اظهار داشت: امیدواریم عقد این تفاهم‌نامه منشأ خیر و برکات باشد که از منابع علمی در مراکز علمی و دانشگاه‌ها بیشتر در ارتش استفاده کنیم. 

به گفته وی، فرمانده کل قوا به طور مستمر تذکر می‌دهند که نیروهای دفاعی باید قوی بمانند که قوی ماندن به معنای این نیست که دیگران را تهدید کنیم، برای این است که ما را تهدید نکنند؛ یعنی به قدری قوی شویم که دیگران جرأت تعرض و تهدید نداشته باشند و در آن زمان صلح برقرار خواهد شد که تاریخ هم همین گفته را اثبات می‌کند. 

به گفته سیاری، برای قوی شدن باید از نیروی انسانی توانمند مطابق با ارزش‌های خودمان استفاده کنیم و باید برای تربیت این نیروها تلاش کنیم و باید تجهیزات مناسب داشته باشیم. 

وی ادامه داد: از چند سال پیش در زمینه تولید سلاح، تجهیزات و مهمات به این نتیجه رسیدیم که باید پیشرفت کنیم و به خودکفایی برسیم، زیرا دنیا هم در حال پیشرفت است و در این راه حتماً باید از توان علمی کشور بهره ببریم. با این رویکرد بود که اکنون به تانک، ناو نفربر و ناوشکن بومی و بسیاری تجهیزات دیگر دست پیدا کردیم. 

سیاری با بیان اینکه از گذشته هم ارتش با دانشگاه‌ها همکاری داشته است، گفت: پیش از این با 7 دانشگاه ارتباط داشتیم، اما آیا می‌توانیم بگوییم که ارتباط با دانشگاه‌ها نیاز نیست یا همان ارتباط کافی است. 

معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: برای قوی شدن باید سلاح و مهمات خوب داشته باشیم و باید علم روز داشته باشیم که بتوانیم سلاح خوب داشته باشیم و با تهدیدات به روز مقابله کنیم. 

وی تأکید کرد: فرمانده کل قوا مستمر تأکید کرده‌اند که ارتش و نیروهای دفاعی باید با مراکز علمی ارتباط داشته باشند و افتخار داریم که اساتید و دانشجویان از علم بالا برخوردار شوند و توان علمی کشور را بالا ببریم. 

وی گفت: از شرایط تحریم هم می‌توانیم استفاده کنیم که وقتی فشار افزوده می‌شود، انگیزه و توان برای ساخت و خودکفایی، بیشتر خواهد شد. 

* منفعت میلیارد دلاری علوم انسانی در صنعت نفت کشور

حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی وزارت علوم در این نشست با بیان گفته وزیر نفت توضیح داد: آقای زنگنه گفته‌اند استفاده از علوم انسانی در مکان‌یابی دقیق منابع پتروشیمی و گاز میلیاردها دلار منفعت برای ما داشته است. 

به گفته قبادی، علم به شدت چند رشته‌ای و میان‌رشته‌ای شده است و مقوله آینده‌پژوهی را تحت‌تأثیر قرار داده است. 

وی  خاطرنشان کرد: پژوهشکده علوم انسانی وزارت علوم بزرگترین پژوهشگاه علوم انسانی در خاورمیانه است و چهار نسل پس از انقلاب با هم در این پژوهشگاه فعالیت می‌کنند.

این مراسم در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد و برخی از فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران، مسؤولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعدادی از رؤسای پژوهشگاه‌های کشور برگزار شد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علم جمهوری اسلامی ایران وزارت علوم سیاست معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تفاهم نامه همکاری نیروهای دفاعی برگزاری دوره علوم انسانی علمی و دانشگاه فرمانده کل قوا استفاده کنیم دانشگاه ها بهره برداری داشته باشیم مراکز علمی وزارت علوم برگزار شد کسری خدمت هیأت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۳۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، کایهان ترکمن‌ اوغلو، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران که در راس هیئتی پارلمانی به کشورمان سفر کرده است، با دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و در خصوص روابط و همکاری‌های فی مابین دو کشور گفتگو کرد.

وزیر امورخارجه کشورمان در این ملاقات با ابراز خرسندی از دیدار با نمایندگان مردم شریف و مسلمان ترکیه اظهار داشت: ملت ترکیه جایگاه و سهم شایسته ای در گسترش تمدن و فرهنگ اسلامی و اشاعه اخلاق و ارزش های انسانی داشته اند و امروز هم در حمایت از ملت مظلوم فلسطین نقش موثر دارند.

امیرعبداللهیان جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران را ویژه دانست و نقش آفرینی ایران و ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند در ایجاد ثبات پایدار در منطقه غرب آسیا را کلیدی ارزیابی کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تمجید از نقش گروه های دوستی پارلمانی دو کشور در ارتقای مناسبات دوجانبه، تقویت دیپلماسی پارلمانی و تعاملات مستمر نمایندگان مجالس دو کشور را در پیشبرد دیپلماسی رسمی حائز اهمیت توصیف کرد.

دکتر امیرعبداللهیان با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور اسلامی ایران به ترکیه و توافقات صورت گرفته در هشتمین نشست شورای عالی همکاری های دو کشور، روند مناسبات در حوزه های مختلف را رو به رشد ارزیابی نمود و اظهار داشت: اراده روسای جمهور دو کشور گسترش مناسبات بویژه در بعد اقتصادی در راستای منافع مشترک دو ملت است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به همکاری های نزدیک جمهوری اسلامی ایران با ترکیه در بحران غزه، تصمیم رییس جمهور ترکیه در قطع مناسبات تجاری با رژیم صهیونیستی را اقدامی موثر و ارزشمند عنوان نمود.

کایهان ترکمن‌ اوغلو، رئیس گروه دوستی پارلمانی ترکیه و ایران نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران و تقدیر از حسن میزبانی کشورمان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همواره یاور مظلومان بوده و در تحولات اخیر غزه و فلسطین شاهد حمایت موثر دولت و ملت ایران از مردم مظلوم فلسطین هستیم و این رویکرد از نظر ما درخور تقدیر و تشکر است.

وی در ادامه حمله تروریستی رژیم اسراییل به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق را قویا محکوم نمود و تاکید کرد برای کاهش تنش در منطقه توقف نسل کشی در غزه ضروری است.

کایهان در ادامه با اشاره به روند روبه رشد مناسبات اقتصادی و تجاری دوجانبه و توافقات انجام شده در نشست اخیر روسای جمهور دوکشور در آنکارا، بر حمایت پارلمان ترکیه از ارتقای مناسبات دو کشور، رفع موانع موجود و تسریع در اجرای توافقات مشترک تاکید کرد.

در این دیدار آقایان متین ارگون، دوغان بکین، بنیامین بزگیک و خانم زحل کاراکوچ دورا اعضای گروه دوستی پارلمانی ترکیه و آقای عادل نجف زاده، رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان
  • انعقاد تفاهم نامه علمی بین دانشگاه علوم پزشکی یزد و اندونزی
  • امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد
  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • انعقاد تفاهم‌نامه بین شهردار اصفهان و مدیرعامل بانک شهر برای توسعه همکاری‌ها
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و شرکت کارگزاری پویش البرز
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود