Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@09:39:02 GMT

مشاوره سربازی تلفنی همواره در دسترس شماست

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۰۰۲۰۱

مشاوره سربازی تلفنی همواره در دسترس شماست

دوران سربازی یکی از دوره های جدا نشدنی زندگی پسران است و آقایانی که به سن 18 سالگی می رسند در صورت عدم معافیت باید به مدت 21 ماه خدمت کنند.

همان طور که گفته شد، دوران سربازی آقایان غیر قابل انکار است و با رسیدن به سن 18 سالگی در صورت عدم تحصیل باید تکلیف این دوران را مشخص کنند! آقایانی که این دوران را پشت سر نگذاشته اند و کارت پایان خدمت ندارند، از برخی خدمات بهره ای نمی برند و برای انجام برخی کارها دچار مشکل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر پسران این دوران را به طور کامل پشت سر می گذارند اما برخی با توجه به شرایط معاف کامل می شوند؛ برخی دیگر بنا به قانون و شرایط از کسری خدمت بهره مند شده و دسته ای از مشمولان نیز به صورت امریه دوران سربازی را سپری می کنند.

برای این که در مورد انواع معافیت، شرایط معافیت، معافیت کامل، معاف از رزم، کسری خدمت، امریه و ... اطلاعات بیشتری کسب کنید می توانید با تماس با افسر مشاور از مشاوره خدمت سربازی در سال 98 بهره بگیرید و با کمک کارشناسان افسر مشاور تکلیف دوران سربازی خود را مشخص کنید. کافی از با 02166081200 تماس بگیرید.

کسری خدمت و انواع آن

به صورت کلی، دوران سربازی 21 ماه است اما برخی از افراد با استفاده از کسر خدمت سربازی، این دوران را کوتاه تر می کنند؛ با استفاده ازکسر خدمت حتی در بعضی موارد می توان تا 19 ماه کسری خدمت گرفت؛ به زبان دیگر می توان گفت کسر خدمت تسهیلاتی است که سازمان نظام وظیفه در اختیار افراد واجد شرایط قرار می دهد تا به وسیله ان دوران سربازی کوتاه تری را پشت سر بگذرانند.

کسری خدمت انواع مختلفی دارد: کسری خدمت فرزندان ایثارگران در سال 98 ، کسری خدمت جبهه پدر و ....از جمله تسهیلاتی هستند که مشمولین واجد شرایط می توانند از آن ها استفاده کرده و دوران سربازی خود را کوتاه تر نمایند.

با استناد به قانون، تنها یکی از پسران رزمندگانی که شرایط زیر را داشته باشند، می توانند از کسری خدمت ایثارگران بهره مند شوند:

رزمندگانی که 30 ماه سابقه جبهه دارند.

یا رزمندگانی که 25 درصد جانبازی دارند.

یا رزمندگانی که سابقه 2ماه اسارت دارند.

در صورتی که شخصی 2 یا 3 برابر شرایط ذکر شده را داشته باشد، فرزند دوم و سوم ایشان نیز می تواند از کسری خدمت برخوردار شود.

لازم به ذکر است استفاده از این نوع کسری خدمت فقط برای فرزندان ایثارگر مجاز است، این بدان معنی است که اگر ایثارگر با زنی ازدواج کند که از همسر قبلی خود فرزند پسر دارد، فرزندان پسر آن زن  نمی توانند از کسری خدمت بهره مند شوند.

 

معافیت سربازی

با استناد به قانون، معافیت ها انواع مختلفی دارند اما به طور کلی می توان گفت معافیت سربازی به دو دسته معافیت دائم و موقت تقسیم بندی می شود.

یکی از معافیت های سربازی که با توجه به شرایط مشمول به معافیت دائم، موقت و یا معاف از رزم منجر می شود، معافیت پزشکی است.

تشخیص معافیت کامل، معافیت از رزم و یا معافیت موقت به عهده کمسیونی است که برای افراد واجد شرایط معافیت پزشکی

 برگزار می شود؛ در این کمیسیون پزشکی بعد از بررسی شرایط فرد با توجه به مدارک موجود، تصمیم نهایی گرفته می شود.

برای تقاضای معافیت پزشکی باید لیست بیماری هایی که موجب معافیت دائم یا موقت می شوند را بدانید و بر اساس مدارک مورد نیاز برای این نوع معافیت اقدام نمایید.

لازم به ذکر است برخی از معافیت های پزشکی بعد از صادر شدن کارت معافیت، برای فرد محدودیت ایجاد می کنند و افراد با بعضی بیماری ها قادر به انجام برخی کارها نیستند و به همین دلیل احتمال دارد معافیت پزشکی به دلیل برخی بیماری ها فرد را برای استخدام دچار مشکل کند.

 

شرایط امریه سربازی

سربازان امریه این امکان را دارند تا سربازی خود را در ارگان ها و بدون حضور در پادگان ها بگذرانند به همین دلیل هر ساله تقاضای بسیاری برای امریه سربازی وجود دارد.

امریه سربازی انواع مختلفی دارد و هر مشمول بنا به شرایط می تواند برای هر یک از این امریه ها اقدام نماید.

امریه آموزش و پرورش، امریه انرژی اتمی، امریه وزارت نیرو، امریه سربازی شرکت های دانش بنیان، امریه سربازی شهرداری و ... از جمله انواع مختلف امریه سربازی هستند.

زمانی که شما به عنوان امریه در سازمانی استخدام شدید، مانند دیگر سربازان می بایست مدت زمان 2 ماه سربازی را بگذرانید اما باقی دوران سربازی را مانند کارمندان عادی سازمان مربوط سپری خواهید کرد.

یکی دیگر از نکاتی که در مورد امریه سربازی باید در نظر داشته باشید این است که باید حداقل حدود3 ماه قبل از تاریخ اعزام برای امریه سربازی اقدام نمایید در غیر این صورت زمان کافی برای به سرانجام رساندن مراحل اداری نخواهید داشت.

مشمولی که غیبت دارند، نمی توانند برای استخدام شدن به عنوان امریه اقدام نمایند.

 

به طور کلی اگر قصد دارید برای امریه سربازی اقدام کنید، بهتر است با افراد مطلع در این زمینه مشورت نمایید تا در مورد راه و روش امریه سربازی، اطلاعات دقیقی بدست بیاورید و نتیجه بگیرید.

 

آیا خرید سربازی ممکن است؟

برخی افراد به هر دلیل از سربازی رفتن اجتناب می کنند و به دنبال راهی برای  فرار از سربازی رفتن هستند! این افراد معمولا غیبت از سربازی را بهترین راه می دانند زیرا بر اساس قانون، افرادی که بیشتر از 8 سال غیبت داشته باشند می توانند جریمه سال های غیبت خود را به صورت نقدی بپردازند.

تا سال 97 افرادی که بیشتر از 8 سال غیبت داشتند بر اساس مدرک تحصیلی و وضعیت تاهل مبلغ مشخص شده ای را به عنوان جریمه پرداخت می کرده و وضعیت کارت پایان خدمت خود را مشخص می کردند؛ اما در سال 98 خرید سربازی با مسائلی روبرو شد!

با توجه به تصمیماتی که در مجلس شورای اسلامی گرفته شده است، می توان گفت از سال 98 طرح خرید سربازی منتفی شده و از این به بعد افرادی که بیش از 8 سال غیبت دارند نمی توانند از این طرح استفاده کنند و همچنین مشمولانی که در سال

گذشته برای خرید سربازی اقدام کرده اند نیز باید تا آخر سال 98 اقساط خود را تسویه کنند.

**این محتوا تبلیغاتی است**

منبع: مشرق

کلیدواژه: وعده های روحانی بازار سکه و ارز اینستکس درگیری های اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها

۳۰ مهر سال گذشته سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای از کاهش سه‌ماهه خدمت سربازی خبر داد. در این اطلاعیه گفته شده بود که در راستای اجرای طرح تحول خدمت وظیفه عمومی و به منظور ایجاد عدالت در مدت خدمت دوره ضرورت، متناسب با محل خدمت و نوع مأموریت‌های محوله، با پیشنهاد ستادکل نیرو‌های مسلح و تصویب فرمانده معظم کل قوا مدت خدمت دوره ضرورت سربازان حین خدمت و مشمولانی که از این پس به خدمت اعزام می‌شوند، سه ماه کاهش یافت.

 

به گزارش شرق، همچنین گفته شده بود تمامی سربازانی که برابر مفاد و شرایط این ابلاغیه به خدمت اعزام و به‌صورت بومی یا غیر‌بومی و با مأموریت‌های مختلف در سازمان‌های نیرو‌های مسلح به‌کارگیری شده یا از این پس به‌کارگیری می‌شوند، از این کاهش برخوردار می‌شوند.

مقرر شده بود مدت زمان خدمت آن‌ها از حداقل ۱۴ ماه و متناسب با محل خدمت و مسافت آن تا محل سکونت و همچنین مأموریت‌های محوله در مناطق عملیاتی یا عادی تا حداکثر ۲۱ ماه محاسبه شود. ملاک بومی یا غیربومی بودن هم بر اساس فاصله محل سکونت تا یگان خدمتی سربازان اعلام شده بود. در‌صورتی‌که این مسافت کمتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، سرباز بومی و چنانچه این فاصله بیشتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، سرباز غیربومی محسوب خواهد شد.

یک هفته بعد، نمایندگان مجلس با اکثریت آرا مدت خدمت سربازی را میانگین ۱۲ ماه تعیین کرده و مقرر کردند که مشمولان بالای ۳۰ سال با دو فرزند از خدمت سربازی معاف شوند.

طبق بند (ت) ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه، ستادکل نیرو‌های مسلح مکلف خواهد شد به‌منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت‌های آن‌ها در طول سال‌های اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به مواردی اقدام کنند؛ یکی از این موارد کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه اعلام شده بود.

همچنین جایگزینی سایر عضویت‌ها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزه‌های علمیه می‌رسد. البته این مصوبه هم به سیاق سایر مصوبات نمایندگان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور برای تبدیل‌شدن به قانون به تأیید شورای نگهبان و ابلاغ از سوی رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرائی نیاز داشت.

سال نو شد و در‌نهایت ۲۵ فروردین امسال، ابوالفضل ابوترابی، نماینده نجف‌آباد در مجلس خبر داد که قانون کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب باید حداکثر تا شهریور‌ماه اجرائی شود. او گفت که آیین‌نامه‌های اجرائی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری اجرائی شود. او در توضیحاتی اعلام کرده بود که ستادکل نیرو‌های مسلح در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، باید نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۴ ماه البته با احتساب مدت آموزشی و نیز از طریق جایگزینی با سایر عضویت‌ها و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اقدام کنند.

او گفته بود که مدت خدمت سربازی حداکثر ۱۴ ماه است. البته بسته به چهار نوع منطقه آب‌وهوایی متغیر است و در شرایط بد آب‌وهوایی در مناطق مرزی مدت خدمت سربازی به ۹ ماه با آموزشی کاهش یافته است. ابوترابی تأکید کرده بود که آیین‌نامه‌های اجرائی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری اجرائی شود. او همچنین به موضوع مهم دیگری هم اشاره کرده بود: «این مصوبه به تعیین تکلیف مشمولان غایب توسط ستادکل نیرو‌های مسلح و نیز دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی، تأکید کرده است. همچنین طبق این مصوبه مشمولان بالای ۳۵ سالِ دارای دو فرزند یا بیشتر، از خدمت وظیفه عمومی معاف می‌شوند».

پاسخ به شبهات

در چند ماه اخیری که بحث قانون سربازی داغ است، ابهامات و شبهات مختلفی نیز از سوی خانواده‌ها و از سوی کاربران در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است. به تازگی ایرنا خبر داده که برخی از خانواده‌ها در تماس با این خبرگزاری گفته‌اند که کسری سه‌ماهه خدمت سربازی برای فرزندانشان اجرائی نمی‌شود. به همین دلیل حسین زاهدی، معاون اجتماعی سازمان وظیفه عمومی فراجا در توضیح این شبهات گفته است: «متأسفانه این برداشت اشتباه ناشی از آگاهی ناکافی نسبت به قوانین است. در‌صورتی‌که هیچ تفاوتی میان شهر‌های مختلف وجود ندارد و فقط موضوع مناطق عملیاتی یا غیرعملیاتی بر کسری خدمت اثرگذار است. طبق قانون خدمت سربازی برای تمامی مشمولان ۲۴ ماه بود که سال گذشته به ۲۱ ماه کاهش یافت. اما نکته‌ای که افراد به‌خصوص والدین مشمولان به آن توجه نمی‌کنند، موضوع بومی و غیربومی بودن سرباز است که عمده اعتراضات در کسری سه ماه خدمت ناشی از همین مسئله است».

او گفته است که طبق قانون سربازی افراد بومی باید ۲۱ ماه خدمت سربازی را بگذرانند و هیچ کسری شامل حال آنان نخواهد شد. اما مدت خدمت سربازی برای افراد غیربومی ۱۸ ماه است که شامل کسانی که در شهر خود یا نزدیکی محل سکونت خدمت می‌کنند، نمی‌شود». موضوع مهم دیگر این قانون، مناطق عملیاتی و درگیر عملیات است که روی مدت خدمت اثرگذار است. او دراین‌باره توضیح داده: «طبق تقسیم‌بندی محل خدمت به مناطق عادی، عملیاتی و عملیاتی درگیر، مدت خدمت نیز متفاوت خواهد بود. برای خدمت در مناطق عملیاتی و عملیاتی درگیر دیگر وضعیت بومی و غیربومی مطرح نیست و میزان خدمت بسته به شرایط منطقه است».

موضوع مهم دیگری که مشمولان خدمت سربازی و خانواده‌های آن‌ها باید در نظر بگیرند، این است که مناطق عملیاتی براساس شرایط هر نهاد نظامی شامل ارتش، سپاه و انتظامی متفاوت است. این تعریف با توجه به نوع خدمت و مأموریتی که در خود آن نهاد تبیین شده، در میزان خدمت سربازی اعمال می‌شود. نکته مهم دیگر این است که تمامی مناطق مرزی مناطق عملیاتی محسوب نمی‌شوند. زاهدی در این زمینه هم توضیحاتی داده است: «برخی مناطق مانند حاشیه دریای خزر برای تمامی نیرو‌ها منطقه عملیاتی درگیر محسوب نمی‌شود. با وجود اینکه این مناطق نیز در فضای آبی به عنوان استان مرزی محسوب می‌شوند، اما برای تمامی نیرو‌های نظامی منطقه عملیاتی تعریف نشده است. فقط ممکن است برخی از رسته‌های نظامی خود را به عنوان محل عملیاتی تعریف کرده باشند».

امریه ثابت است

با وجود بحث‌های بسیار و تبصره‌ها و نکات ریز و درشت درباره مدت خدمت سربازی، امریه همچنان ۲۴ ماه است. رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا دراین‌باره گفته است همه سربازانی که به‌صورت امریه در دستگاه‌های غیرنظامی مشغول به خدمت می‌شوند، همچنان مدت خدمت آنان ۲۴ ماه است. امریه سربازی یکی از روش‌های گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه است. در این شیوه شخص به‌جای گذراندن دوره سربازی در یکی از پادگان‌ها، خدمت سربازی خود را در سازمان‌هایی مانند وزارت نیرو، قوه قضائیه، شهرداری یا نهاد‌هایی مانند آستان قدس رضوی می‌گذراند.

همچنین امکان گذراندن دوره خدمت به صورت امریه در شرکت‌های دانش‌بنیان نیز وجود دارد. البته سربازی که امریه دریافت می‌کند، ابتدا باید دو ماه دوره آموزشی خود را مانند بقیه بگذراند و سپس دوره امریه خود را که مدت ۲۲ ماه به طول می‌انجامد، در آن اداره یا سازمان مشغول به کار شود.

مشوق‌های سربازی

به تازگی جزئیات مشوق‌های سربازی هم اعلام شده است. به گفته مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیرو‌های مسلح، این امر به منظور ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و ایجاد انگیزه و تشویق جوانان به مهارت‌آموزی، مشوق‌هایی برای سربازانی که قبل از اعزام به خدمت سربازی مهارت یاد می‌گیرند، در نظر گرفته شده است.

او از ۱۰ مشوق برای سربازان ماهر خبر داده است؛ اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه‌خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک‌مربی و مربی در نیرو‌های مسلح، به‌کارگیری تخصصی در داخل نیرو‌های مسلح و اولویت برای استخدام در نیرو‌های مسلح.

آن‌طور‌که او گفته است، هر فرد حداکثر از یک مشوق می‌تواند استفاده کند و حین ثبت نام بر اساس اولویت‌بندی، می‌توانند تا چهار مشوق را برای خود انتخاب کند؛ «مهارت‌آموزان به چهار گروه دوره‌های کوتاه‌مدت، فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها تقسیم می‌شوند. دوره‌هایی که در فنی‌وحرفه‌ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و… سپری می‌شوند، کوتاه‌مدت هستند.

این گروه با کسب ۲۴۰ امتیاز می‌توانند از بالاترین مشوق استفاده کنند و اگر فردی امتیاز کمتری کسب کند، از مشوق‌های کمتری بهره‌مند می‌شود». موسی کمالی توضیح داده است که افراد برای ثبت‌نام برای بهره‌مندی از این مشوق‌ها، می‌توانند به سامانه سخا پلیس مراجعه کنند؛ «اعزامی‌های تیر‌ماه به بعد می‌توانند از این مشوق‌ها بهره‌مند شوند و شامل افراد حین خدمت نمی‌شود. افراد حداقل دو ماه قبل از اعزام به خدمت باید نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند و از ۱۵ اردیبهشت‌ماه اعزامی‌های تیر‌ماه به بعد می‌توانند اقدام کنند».

دیگر خبرها

  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • اما و اگرهای قانون سربازی
  • واکنش سازمان نظام وظیفه درباره این نوع معافیت از سربازی
  • لزوم هوشمندسازی کارت‌های پایان خدمت قدیمی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • ۵ سال زندان در انتظار این مشمولان سربازی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی چیست؟
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی